תרבות התה של אזרבייג'ן
לפני החג ביקרתי בלשכת התיירות של אזרבייג'ן ATB בישראל. חוויה מדהימה של תרבות של הכרתי. למען האמת הכרתי קצת כשתוצאה מחבר שטס לשם וסיפר שזו ארץ מדהימה עם תרבות עשירה ושכדאי לבקר שם במרחק של שעות בודדות, קורב אלינו, יש עולם..
לשכת התיירות של אזרבייג'ן ממשיכה לקדם נושאים בעלי עניין לתייר הישראלי ובהם הקולינריה המקומית, היינות והתה שלה וחגגה את חגי השנה החדשה במסיבת תה כהלכתה. דוקא ואולי למרות שהישראלים הינם עם חובב קפה, מסורת התה של אזרבייג'ן מעוררת אצלינו עניין. משתתפי הטקס למדו על מסורת התה האזרבייג'נית, ההיסטוריה, מטעי התה של המדינה, שיטות הגידול, וכן על הכוסות המיוחדות, משמעות צורתן וקישוטן.
חליטות התה במפגש הוגשו בכוסות "ארמודו" מסורתיות ,שעל חלקן ציירו האורחים אלמנטים ייחודיים בסגנון חופשי. התה הוגש כמיטב המסורת לצד פירות מיובשים, ממתקים לאומיים כמו פחלבה ושקרבורה, ומבחר ריבות מקומיות.
מנהלת הסניף הישראלי של לשכת התיירות ATB ,ג'מילה טליבזיידה, סיפרה כי על פי אונסקו, תרבות התה של אזרבייג'ן מהווה סמל של זהות, אירוח ואינטראקציה חברתית . התה מהווה חלק מ"סל המוצרים," שנסחרו בדרך המשי ההיסטורית, ויש לו עד היום שלושה תפקידים ראשיים בחברה האזארית– תרומה לחקלאות, לתיירות ולתרבות.
היסטוריית גידולי התה באזרבייג'ן חלה בשנת 1892 בדרום המדינה וכעת הצפי הוא שבשנת 2027 השטחים בהם מעבדים תה ישתרעו על פני שטח של עצום 3000 הקטר.
את התה של אזרבייג'ן נתן לקנות בישראל בחלק מהרשתות כמו טיב טעם, בחנויות המתמחות במוצרים ממדינות הקווקז ובחלק מהחנויות הפרטיות.
כיצד להכין תה?
בקנקן תה מקרמיקה מניחים כ-5 עלי תה, ועליהם מעט מים חמים. מניחים את הקנקן ל-3 דקות על פלטה לוהטת, מוסיפים עוד כמה עלי תה , ויוצקים עוד מים חמים עד למחצית גובה הקנקן. ממתינים חמש דקות, הסירו מהפלטה החמה, עטפו בצעיף (משי), המתינו כ-15 דקות ו- לרוויה. רצוי לשתות בכוס "אגס" שצורתה הרחבה למטה והצרה במותניים משאירה את התה חם יותר מכוס רגילה.
התה כל כך טעים! ממש חוויה מעבר..מעלה זכרונות ופשוט תענוג, מרגיע ונעים.
תגובות
הוסף רשומת תגובה